Suprised Body Project Zagreb


Zajedno sa Nenadom Sinkauzom izvodim glazbu za predstavu Suprised Body Project Zagreb:

Studio za suvremeni ples u koprodukciji sa Wee company Oslo, i u suradnji sa Vitlycke Performing Art Centrum i Muzej suvremene umjetnosti obilježava pola stoljeća postojanja predstavom

SURPRISED BODY PROJECT
Premijera 04.10.2013. u 20:00h
reprize: 05. i 06.10.2013. u 20:00h 
MSU dvorana Gorgona
za rezervaciju ulaznica javite se telefonski na 098 / 902 5147 ili mailom na kora.begovic@gmail.com


Izvedbenu jezgru predstave čine članice skupine Wee company Orfee Schujit i Gee Kipperberg, uz sudjelovanje plesača ansambla Studija za suvremeni ples Ane Vnučec, Dine Ekštajn, Martine Tomić, Petre Hrašćanec, Branka Bankovića i Brune Isakovića te glazbenika Nenada Sinkauza.

Autorsku glazbu, uz Sinkauza, potpisuje i Nenad Kovačić, prijevod je napravila Mirna Herman, za kostime je odgovoran norveški kostimograf Gjoril Bjercke Saether, za dizajn svjetla Stefano Stacchini, a za grafički dizajn Tina Ivezić.

Predstava Surprised body project - Zagreb talijanskog koreografa Francesca Scavette dio je međunarodnog projekta koji je dosad održan u 19 zemalja, s 19 odabranih plesnih kompanija. Za 20. izdanje projekta Scavetta je odabrao Hrvatsku i SSP. Najstariji hrvatski ansambl suvremenog plesa, kako se ističe u najavi projekta, kraj prve i ulazak u drugu polovicu stoljeća svojeg postojanja obilježit će njegovim plesnim projektom koji se bavi različitim filozofijama tijela i dinamikama pokreta definiranima specifičnostima kulturnoga i geografskog podrijetla.

Projekt Surprised body project - Zagreb čini jezgra strukturiranih improvizacija kroz razrađen dijalog s plesnim pokretom: tijelo u konstantnoj pripravnosti dopušta iznenađenja nasuprot rutinskim kretanjama, više usmjereno na reagiranje, nego na akciju.

Skupina Wee company bavi se istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kroz suradnju s glazbenicima i plesačima iz cijelog svijeta. Projekt je nastao u suradnji s Vitlycke Performing Art Centrumom i MSU-om, a realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i zagrebačkoga Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

“Surprised body project-Zagreb” je projekt koji se bavi kvalitetom pokreta u plesu, koreografskim i kompozicijskim pitanjima, istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kao središnjeg elementa. Već u naslovu projekta ”Surprised body project-Zagreb” definira se metaforički prostor. Tijelo u konstantnoj pripravnosti, dozvoljava izneneđenja za razliku od svakodnevnog i rutinskog kretanja. Tijelo je više usmjereno na reagiranje, nego na akciju. 
Više je u primanju , nego u samom događaju. Izazov nam je pojačati svijest o tijelu, koje se približava kretanju izbjegavajući navike i rutine, držeći ga u stanju neizvjesnosti, stalnoj napetosti između pada i vraćenju ravnoteži . Pokret koji se ne pokazuje, ali se događa. Manipulacija nepovezanim tijelom, stalna mijena fluidnosti i deformacije, humor i ludost su također teme kojima će se baviti ovaj plesni projekt . Jezgra od strukturiranih improvizacija je razrađen dijalog s plesnim pokretom, svjesni naše sposobnosti da se utječe, I samog utjecaja.
Kao što Brian Massumija kaže, govoreći o Spinozinoj definiciji "utjecaja": “When you “affect” something, you are at the same time opening yourself up to being affected in turn."

suprised body 

04. listopada 2013.

VijestiTaKaDiMizacija Visa 2

15. lipnja 2016.
I ove godine radim intenzivnu radionicu ritma na Visu. Radionica…

Nova radionica zapadnoafričkih radionica

26. rujna 2015.
5.10. počinje novi ciklus radionica zapadnoafričkih ritmova u organizaciji Centra…

TaKaDiMizacija Visa

18. lipnja 2015.
Intenzivna radionica Ritma na Visu, u organizaciji kazališta Besa, 18.…


Prikaži još