Bubnjanje na rijeci 4

02. svibnja 2014. - 04. svibnja 2014.


U Hazlerovoj luci, Slunj 

Bubnjanje na rijeci događaj je koji treću godinu za redom okuplja zaljubljenike u zapadnoafrički ritam i glazbu općenito, ali i prirodu, druženja i nova iskustva. 

U nedostatku ovakvog tipa kulturnog i zabavnog sadržaja u Gradu Slunju, udruga građana MOST, pokrenula je čitav niz događaja koji su u Slunj privukli mnoštvo posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. 

Korak po korak uredili smo mjesto za održavanje raznih događanja, idealno i kao stanica za odmor na putovanju, ali otvoreno i za nove ideje i aktivnosti. Želimo podjeliti s vama ove prirodne ljepote koje nas okružuju, ali i pokazati koliko je važno biti obziran i brižan prema prirodi.

Cilj nam je ponuditi odmor za dušu i tijelo, razmjenjivati znanja, pokrenuti dobre vibracije u ljudima, pobuditi ugodu i leptiriće u trbuhu... :D

Ulaz i kamp besplatani su za sve posjetioce!
....................................................................................................

Zato smo ovo proljeće za sve Vas pripremili:


TRODNEVNA RADIONICA ZAPADNOAFRIČKIH RITMOVA
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Naučite ili usavršite sviranje DJEMBE i DUNDUN bubnjeva uz iskusne bubnjare i učitelje Kazimira Mikašeka* - početni stupanj, Krunoslava Kobeščaka** - srednji stupanj i Nenada Kovačića*** - napredni stupanj.

Radionice će se održavati u sljedećim teriminima, ali moguće su i manje promjene..

PETAK:
Početni - 12 - 14 h
Srednji - 15 - 17 h
Napredni - 17 -19h

SUBOTA:
Početni - 10 - 12 h
Srednji - 13 - 15 h
Napredni - 16 - 18 h

NEDJELJA:
Početni - 10 -12 h
Srednji - 12 - 14 h
Napredni - 14 -16 h

Cijene radionica za sva tri dana:

Početni stupanj – 120 kn (40 kn/dan) ;
Srednji stupanj – 150 kn (50 kn/dan) ;
Napredni stupanj – 180 kn (60 kn/dan)
(obrok nije uključen u cijenu, moguće pojedinačno plaćanje po danima)


DVODNEVNA RADIONICA SVIRANJA DIDGERIDOO-A
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
...jedinstvena prilika koju ne smijete propustiti..

Ako vam je didge ikad bio zanimljiv i magičan instrument to je zato jer intuitivno znate u kakva divna stanja svijesti i duha vas mogu odvesti njegove drvodavne vibracije, pogotovo kada ste vi taj mediji koji pomoću tehnike cirkularnog disanja postigne zvukoprostornu konstantu u kojoj dominira davnina, mir, bit, mistika, let....

Na radionici, ne samo da ćete savladati osnovne tehnike koje su dovoljne da odmah krenete i sami u didge putovanja i vibroistraživanja, moći ćete izabrati i instrument iz Balaline kolekcije za razumne novce!

Raspored radionica:

PETAK I SUBOTU od 14-16 h.

Voditelj radionice je Tomislav Balala****, cijena radionice je 40kn/dan

DIDGERIDOO – drevni zračni instrument porijeklom iz Australije, načinjen od raznih vrsta drva, najčešće eukaliptusa, bambusa ili agave. Ima snažan iscijeljujući zvuk i mogučnost oponašanja mnogih zvukova prirode i životinja. Svira se puhajući na jednu stranu, također upotrebljavajući kružno disanje.

PRIJAVE NA RADIONICE I SVE OSTALE INFORMACIJE:
Mail: maja.slunjcica@gmail.com
Mob: 098/16 09 115,

Molim Vas da svakako naglasite imate li svoj bubanj.
Zbog ograničenog broja bubnjeva i broj sudionika je ograničen.
....................................................................................................

* KAZIMIR MIKAŠEK
Vještinu razvija redovito pohađajući radionice kod jednog od najistaknutijih djembe svirača i perkusionista u našim krajevima Nenada te kod raznih afričkih majstora (Famadou Konate, Adama Drame). Također, od prošle godine i sam uspješno održava radionice za svirače koji variraju od početnika do onih sa višegodišnjim iskustvom. Ostatak vremena ispunjen mu je probama i svirkama sa bendovima Kenkedenke i Tribal Jam Orchestra.

** KRUNOSLAV KOBEŠČAK
Još tijekom srednjoškolskog obrazovanja, zaljubljuje u zapadnoafrički tradicijski instrument - Djembe. Duhovitost ritma pretvorila se u poziv, te se 2008. i 2012. godine manifestira u dalekoj Africi (Gvineja-Mamady Keita, Burkina Faso- Zoumana Dembele i Sega Sidibe), a potom često i na našim prostorima (tečajevi koje su vodili Famoudou Konate, Seckou Keita, Seydou Dao, Adama Drame, Tonton Soryba Silla i drugi). Znanje o zapadnoafričkim ritmovima Kruno proučava već sedam godina, a posljednjih nekoliko godina također prenosi zaljubljenicima u ritmove na raznim radionicama po Hrvatskoj. Trenutno je član nekoliko grupa:, St!llness, Ansambl Forfaitz, Naš mali Afro Bend i Fini sapuni.

***NENAD KOVAČIĆ
Bavi se sviranjem Djembea (tradicijskog zapadnoafričkog isntrumenta) posljednjih 13 godina. Vještinu sviranja tog instrumenta naučio je (a i dalje uči:) pohađajući radionice vrsnih Djembe majstora (Mamady Keita, Famoudou Konate, Seckou Keita, Adama Drame, Seydou Dao..), od kojih su ipak najvažnije bile one održane u Africi: u Gvineji kod Mamady Keite (2008.), u Maliju kod Famoudou Konatea (2010), u Burkini Faso i Maliju kod Zoumane Dembele i Sege Sidibe (2012). Nenad je dobitnik strukovne glazbene nagrade Status (2006.) u kategoriji etno glazbe, a sa svojim bendovima održao je preko 700 koncerata po Hrvatskoj i Europi. Krajem 2008. godine u sklopu Multimedijalnog centra Studio (kasnije u kinu Forum u sklopu programa Kulture promjene) u Zagrebu pokreće Djembe radionicu, kroz koju je do danas prošlo dvjestotinjak polaznika. Član je bendova Antenat, Sevdah Takht Damira Imamovića, Afion, Naš mali Afro Bend).

http://www.nenadkovacic.com/

****TOMISLAV BALALA
Grafičar koji najviše voli svirati i izrađivati didgeridooe. Didgeridoo-om upotpunjuje neobičnu harmoniju glazbala u sastavu Tribal Jam Orchestra. Djeluje i kao samostalni izvođać po raznim događajima i festivalima gdje ponekad drži i radionice tog čarobnog instrumenta.
Svirao je i u kazalištu Trešnja za predstavu Putnica od Mističnog kazališta, Plesno glazbenoj predstavi “Divlja žena” Centra za kulturu Pokret zvuka, a od ove zime i u gradskom dramskom kazalištu Gavella u sklopu predstave Osmi povjerenik.

https://www.facebook.com/BalalaDidgeridoo


RASTIĆ - program za djecu
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Porgram za djecu, ali i sve uzraste posvećen cirkuskoj/izvedbenoj umjetnosti. Kroz žongliranje, komediju, performere, ples na svili, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana. 
....................................................................................................

U suradnji s udrugama "RAZBIBRIGA" i "HOKA HEY" predstavljamo:

SUBOTA u 12 h:

Udruga "RAZBIBRIGA" (Samobor, Hr) - "Kapetan Šeflja i Petra Panj“

kostimirano koreografirana cirkuska predstava prepuna zabave, klauniranja, komedije i žongliranja. Artističkim točkama i interakcijom s publikom kroz priču vas vode likovi predstave Kapetan Šeflja i Petra Panj a gledatelje kroz priču vode manipulacijom rekvizitima- šefljama, kristalnim kuglama, lebdećim štapićem, hula hoop-om, žongliranjem sabljama te vratolomijama na cirkuskom rekvizitu rola bola.

U gusarskom svijetu postoji legenda o škrinji koju su naši junaci predstave Kapetan Šeflja i njegov prijatelj Petra Panj pronašli - „Tko otvori škrinju začarati će ga duh strašnog gusara Šarenobradog, ali tko razbije čaroliju pronaći će blago“. Da bi razbili čaroliju zaputili su se na veliko putovanje pronaći otok „Nedođiju“, pritom upadaju u razne avanture poput letećih knedli, skokova na suho te poluautomatsko kormilarenje. Do sretnog završetka avanture dolaze uz pomoć malih ruku iz publike.

Predstava je i poučnog karaktera jer govori o prednostima timskog rada, poštovanju i prijateljstvu.

+ radionice hula hoopa i žongliranja
............................................................................................

Udruga "HOKA HEY" (Varaždin, Hr) - "Amixila"

Amixila je duo veselih cirkusanata – slatkorječivog i šarmantnog Xile, te vragolaste i zagonetne Ami. Ovaj simpatičan par zabavlja i nasmijava gledatelje žongliranjem, izvođenjem akrobacija, te raznim klaunerijama i vragolijama uz interakciju publike. Od svih 
vrsta rekvizita najviše vole manipulirati magičnim kuglama koje plove po njihovim tijelima, te izgleda kao da slijede drugačije zakone gravitacije, a osobito izmamljuju dječje osmijehe, te ih odvode u svijet bajke. U finalnom trenutku showa igraju se vatrom i dižu publiku na noge.

+Radionica contact žongliranja

Contact juggling je manipulacija žonglerskim objektima, a razlikuje se od klasičnog žongliranja jer se loptice, tj. kugle ne bacaju u zrak nego se vrte svuda po tijelu. Pokretima izolacije stvara se iluzija plutanja u zraku i bestežinskog stanja, a sama kugla djeluje magično 
te kao da slijedi drugačije zakone gibanja. Radionica je prigodna za početnike i za one koji su se već susreli sa žongliranjem.

+Radionica akrobalansa

Akrobalans je partnersko izvođenje različitih akrobatskih figura i pozicija tijela koje se nalaze u međusobnom balansu. Osoba koja se nalazi na podu izvodi dizanja i podršku u formaciji akrobalansa se naziva baza (base), dok se osoba koju se podiže i baca naziva letač (flyer). Za pohađanje radionice nije potrebna posebna fizička sprema, ali ponesite ugodnu odjeću (trenirke, tajice) i karimat za podlogu na kojoj ćete vježbati. Prigodna je za početnike - djecu, mlade i odrasle.


RAZGOVORI UGODNI
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
PETAK od 16 h: 

"Narodna medicina" - voditeljica Daria Barić

"Gljivarstvo" - voditelj Siniša Mraović

SUBOTA od 16h :

"Život kristala", općenito o kristalima, briga, konekcija, kristalne mreže - voditeljica Martina Kamenar 
http://ooniemme.com/


VEČERNJI PROGRAM
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
PETAK od 21 h:

Lizards Exist - space/psychedelic rock bend iz Karlovca

Sama ideja je započela druženjem i idejom bubnjara (Boris Brozović) i gitariste (Siniša Mraović) iz Karlovca koji su nakon 6 mjeseci probavanja naišli na basistuTihomira Zdjelarevića (Sibinj).

Temeljna ideja svirke je vođena idejom sa Njemačke kraut i Engleske prog rock scene iz 60tih i 70tih godina dvadesetog stoljeća.

Nakon prvog nastupa počelo je oblikovanje vlastite glazbe u neku smislenu cjelinu i prvi ozbiljniji nastup je bio na psych trance festivalu Lost theory 2013. godine u Deringaju u Lici. Nakon toga kreću redovite svirke i u međuvremenu trio nailazi na četvrtog člana, Roka Margetu (Zagreb) koji se savršeno uklapa u primordijalnu juhu i kvartet nastavlja dalje s misijom.

Trenutno se ceka izlazak prve ploce sto bi se trebalo dogoditi u Rujnu mjesecu 2014. godine.

Sama glazba bi se mogla opisati kao lutanje bespućima svemirskih prostranstava u svrhu širenja istine.

https://www.youtube.com/channel/UCbI4wpMV08H4DeRlM4PfjLA

https://www.facebook.com/pages/Lizards-Exist/467666676640025

Mokre Gljive - Tamburaši ili muzikaši..Gljive su dosta neistraženo carstvo, nisu ni biljke, ni životinje, ni ljudi pa eto istražujte :)
Članovi su Vedran Živković - gitara i tamburica, Jurica Pačelat - bas, tamburica, djembe i svi instrumenti zapravo, Ivan Šaravanja – gitara, orgulje, klavijature, harmonika i isto više manje svi instrumenti i Nikola Švenda, bubnjar, akustične perkusije, arapski i afrički bubanj.

SUBOTA od 20 h :

DJ.KESTEN - ludi guzotres, brzi nogolet, divlji rukomlat...tako se ponašaju ljudi kad ćuju zvuke electo swinga, dub-stepin-twist-a i swingstep-a. Uglavnom očekujte dobru,dobru zabavu.

VIBRICA - skupina zaljubljenika u ritam i zapadnoafrički djembe bubanj koja se prije nekoliko godina našla na 
istoj valnoj duljini. Od tada redovito sviraju zajedno, otkrivaju čari i zakučice zapadnoafričkih ritmova, razvijaju vještinu koja ih je povezala i uživaju u spontanim prijateljskim druženjima.
Osim djembe bubnja, sviraju i na dun-dun bubnjevima koji čine bazu svakog zapadnoafričkog ritma. Od najmanjeg prema najvećem, to su: kenkeni, sangban i dununba. Ponekad među njih zaluta i pokoja šuška, zvonce, dražesni afrički balafon ili milozvučna gitara.

Drvored - vokalno/instrumentalni sastav okupljen u Zagrebu 2010 godine. Osmero glazbenika okupljenih oko jednokratnog projekta vec je nakon par zajednickih probi odlučilo nastaviti sa radom i djelovati kao bend. Njihova muzika je mjesavina šarma francuskih šansona i energije balkanske nostalgije koja je često prožeta brzim ritmovima i promjenama raznih glazbenih pravaca. Do sada je Drvored svirao na raznim festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i izvan nje, a bend trenutno radi na novom materijalu koji samo sta nije ugledao svjetlo dana.

24. travnja 2014.

Bubnjanje na rijeci 4