Globoskop

09. svibnja 2014. - 11. svibnja 2014.


Novo izdanje Globoskopa okupit će troje zanimljivih i iskusnih glabenika - Gloriju Lindeman, Gorana Farkaša i Nenada Kovačića - koji se već niz godina susreću na različitim geografsko-muzičkim koordinatama.

Od zapadne Afrike, preko Istre do Balkana, ovaj trio se na razne načine bavi tradicijskom glazbom spomenutih prostora. 

Za ovu priliku, ujedinjeni u ulozi voditelja, podijelit će s vama svoje znanje i iskustvo (i naravno, nešto novo naučiti od vas :)) kroz nove/stare melodije i pjesme. Princip učenja biti će proširena verzija koncepta Ethno kampova koje svaki od voditelja obilazi posljednjih nekoliko godina po Hrvatskoj i inozemstvu (Švedska, Danska, Francuska, Indija), bilo u ulozi polaznika, bilo ‘artistic leadera’. Osnovna ideja učenja na Ethno kampovima je učenje po sluhu, bez obzira na predznanje. Osim usvajanja novih melodija, na radionici će se također raditi na improvizaciji, slušanju, istraživanju ritma, zvuka i glasa. Radionica je otvorena za sve instrumentalistice i instrumentaliste, pjevačice i pjevače, udaraljkašice i udaraljkaše, za sve koji vole glazbu, zvuk, koji vole biti kreativni, bez obzira radi li se o glazbenicama/glazbenicima, onima koji se tako osjećaju ili onima koji bi se htjeli tako osjećati. 
Zato ponesite svoje gitare, saksofone, flaute, kontrabase, djembee, tarabuke i glasove i upoznajte tradicijsku glazbu u živom, nemuzejskom izdanju. Na Globoskopu ćete vidjeti kako ona može biti zabavna, kreativna, nastala u trenutku, a ne daleka, mistična, zaboravljena kako ju se često doživljava.

Broj polaznika ograničen je na 30 ljudi.
Prijave na info@ekodrom.hr

Više detalja o radionici na: 

http://www.ekodrom.hr/?page_id=9

08. svibnja 2014.

Globoskop