TaKaDiMizacija Visa

18. kolovoza 2015. - 23. kolovoza 2015.


O radionici:

Intenzivna radionica zapadnoafričkog ritma podrazumjeva učenje tradicijskih zapadnoafričkih ritmova s područja Gvineje, Malija i Burkine Faso. Stavlja fokus na tehniku sviranja, strukturu ritma i prije svega na slušanje. Princip učenja je isključivo učenje po sluhu: kombinacija zapadnoafričkog tradicijskog načina učenja kombinirana sa pedagoškim tehnikama razvijenim tijekom dosadašnjeg dugogodišnjeg voditeljeva iskustva.

Radionica će se baviti istraživanjem grupnog sviranja, raznim tehnikama stvaranja i održavanja grupne dinamike, osvještavanjem tempa, ritmičkog dialoga, vođenjem grupe kao i tehnikama improvizacije, koja uvijek polazi od slušanja i reagiranja na slušanje.

Iako će glavnina inspiracije za učenje i osvaještavanje ritma biti zapadnoafrička tradicija često ćemo posezati i za drugim ritmičkim tradicijama poput balkanske, bliskoistočne i indijske tradicije i kroz njih se baviti neparnim mjerama, poliritmijama i polimetrijama.

Mnogi tradicijski ritmovi raznih kulura nastali su kao reakcija i pokušaj imitiranja zvukova iz prirode. Polazeći od toga istraživat ćemo mogućnosti kako nas postojeći zvukovi otoka mogu inspirirati na stvaranje vlastitih ritmičkih kreacija, koristeći dostupne predmete i zvukove koji nas okružuju, kao i vlastito tijelo.

Za kraj radionice zamišljeno je da svi polaznici održe prezentaciju naučenih ritmova u obliku malog koncerta.

Početni stupanj: otvoren je za sve zainteresirane od 14 + godina sa nikakvim ili površnim iskustvom sviranja udaraljki.

Napredni stupanj: namijenjen je za sve sa višegodišnjim iskustvom sviranja Djembe bubnja ili bilo koje druge udaraljke, amaterske i/ili profesionalne glazbenike.

  • Prilikom prijave bitno je navesti da li posjedujete vlastiti bubanj. Za radionicu je poželjno imati svoj Djembe, ali nije i nužno, postoji određen broj bubnjeva za posudbu.


  • Raspored:

Početni stupanj: 09.30 – 11.00

Napredni stupanj : 11.30 – 13.30

Skupa:                      17.00 – 19.00

Cijena radionice: 175 eur (u cijenu je uključen smještaj u dormitoriju, ručak i satovi joge) 

Za sve detalje, kao i prijave javite se na kazalistebesa@gmail.com, ili kliknite ovdje.

18. lipnja 2015.

besa