TaKaDiMizacija Visa 2, Komiža

03. kolovoza 2016. - 07. kolovoza 2016.


Intenzivna radionica zapadnoafričkog ritma podrazumjeva učenje tradicijskih zapadnoafričkih ritmova s područja Gvineje, Malija i Burkine Faso. Stavlja fokus na tehniku sviranja, strukturu ritma i prije svega na slušanje. Princip učenja je isključivo učenje po sluhu: kombinacija zapadnoafričkog tradicijskog načina učenja kombinirana s pedagoškim tehnikama razvijenim tijekom dosadašnjeg dugogodišnjeg voditeljeva iskustva.
Radionica će se baviti istraživanjem grupnog sviranja, raznim tehnikama stvaranja i održavanja grupne dinamike, osvještavanjem tempa, ritmičkog dialoga, vođenjem grupe kao i tehnikama improvizacije, koja uvijek polazi od slušanja i reagiranja na slušanje. Iako će glavnina inspiracije za učenje i osvještavanje ritma biti zapadnoafrička tradicija, često ćemo posezati i za
 drugim ritmičkim tradicijama poput balkanske i indijske tradicije i kroz njih se baviti neparnim mjerama, poliritmijama i polimetrijama.
Mnogi tradicijski ritmovi raznih kulura nastali su kao reakcija i pokušaj imitiranja zvukova iz prirode. Polazeći od toga istraživat ćemo mogućnosti kako nas 
postojeći zvukovi otoka mogu inspirirati na stvaranje vlastitih ritmičkih kreacija, koristeći dostupne predmete i zvukove koji nas okružuju, kao i vlastito tijelo. Za kraj radionice zamišljeno je da svi polaznici održe prezentaciju naučenih ritmova u obliku malog koncerta.

 • Početna grupa: otvorena za sve zainteresirane s nikakvim ili površnim iskustvom sviranja udaraljki
 • Napredna grupa: namijenjena za sve s višegodišnjim iskustvom sviranja Djembe bubnja ili bilo kojih drugih udaraljki; za amaterske i/ili profesionalne glazbenike
 • Prilikom prijave bitno je navesti posjedujete li vlastiti bubanj. Za radionicu je poželjno imati svoj Djembe, ali nije i nužno, postoji određen broj bubnjeva za posudbu.
  Raspored:
  Početna grupa: 10.00 - 11.30
  Napredna grupa: 11.45 - 13.45
  grupni termn: 17.00 - 19.00 
 • Prijavnicu možete skinuti skinuti ovdje i poslati je na kazalistebesa@gmail.com 
  Cijena radionice je 1200 kn u što je uključen smještaj (grupno spavanje u dvorani škole), ručak, svi ostali sadržaji festivala.
  http://theatrecamp.besa.hr/
   

  15. lipnja 2016.

  foto Tinka Kalajzic